28.1.2015

Kruger National Park Etelä-Afrikka

Krugerissa norsuemo hätisteli meidät liikkeelle rajulla elämöinnillä.

Toteutin suuren haaveeni päästä kuvaamaan Afrikan eläimiä syksyllä 2012. Kuvauspaikka oli Kruger National Park ja Limpopo Provincen alueella oleva Mkolo safari aivan Botswanan rajalla.

Kruger on valtavan suuri villieläinpuisto, jonka pinta-ala on 19.663 neliökilometriä. Kuvausaikaa oli kolme päivää, joten kiirettä piti.
Autosta ei saanut poistua maastoon, koska olisi saattanut joutua vaikka leijonan kitaan!

Impala-antilooppeja näin matkan aikana satoja.

Suurin unelmani oli saada filmille leopardi. Opas kertoi, että sen näkeminen on erittäin harvinaista ja vaatii hyvää tuuria,
Retken toisena päivän se hyvä onni sitten kohtasi meidän autokuntaa, kun huomasin aivan tien vieressä erään puun juurella leopardin seisoskelemassa.
Huusin kuljettajalle välittömästi, että seis.
Kun auto pysähtyi, niin leopardi tuli tielle auton edestä ja loikkasi sitten ojanpenkalle tarkkailemaan meitä. Siinä se seisoi muutaman sekunnin ajan ja sitten löntysteli matkoihinsa.
Kädet vapisten katsoin kameran muistikortilta, mitä sinne oli tallentunut. Sain kuvattua pienen pätkän myös videolle!!! Hetki oli huikea, eikä leopardin tuijotus suoraan minua silmiin 10 metrin päästä,  tule koskaan unohtumaan mielestäni.

Krugerin savanni on paikka, jossa mieli lepää.

Kolmen päivän aikana ehdimme ajaa vain pienen pätkän Krugerin alueen tieverkostosta. Suosittelen vähintään viikon mittaista retkeä, jolloin ehtii käydä tutustumassa erityiskohteisiin missä voi kuvata leijonia ja gebardeja.
Meidän retkikunnan pääkohde oli Limpopossa Mkolo safari, jossa olimme 10 päivää.

Gnuuantiloopit ovat hienoja savannin kulkijoita.

Retkeilymajat ja hotellit Krugerissa ovat hyvätasoisia ja hinnat kohtuullisia. Öiseen aikaan saa nauttia erityisesti leijonien karjahtelusta mikä oli todella vaikuttavaa kuultavaa.
Afrikannorsu on valtavan kokoinen ja herättää matkamiehessä suurta kunnioitusta.
Kudu piileskelemässä piikkipensaiden joukossa.
Limpopojoen "Hippo" oli sen näköinen, että en lähtenyt sen uintikaveriksi. 
Limpopossa sain hienon mahdollisuuden kuvata villieläimiä piilokojusta. Kuvattavaa oli aamusta iltaan asti ja hienoja tilanteita tuli eteen paljon
Yellow-billed Hornbill odottelee piilokojun edessä auringon nousua.
Linnuista sain runsaasti viedeomateriaalia, josta olen tehnyt muutamia lyhytelokuvia. Valitettavsti blogiin ei saa ladattu parasta mahdollista Full HD laatua.
Little Bee-eater viivähti vain hetken piilokojun edessä, mutta ehdin saada yhden kuvan.
Auringon lasku savannilla on vaikuttava kokemus.

  African Darters shitpainting
Pied Kingfisher on yksi suosikkilinnuistani Afrikassa.
Matkaa Johannesburgista Krugeriin on noin 500 kilometriä. Yölennon jälkeen ehtii vielä hyvin safarille, sillä matkanteko on sujuvaa Etelä-Afrikassa. Tiet ovat hyväkuntoisia ja matkan varrelta löytyy paljon hyviä ruokapaikkoja. Ainut huono puoli on se, että Etelä-Afrikassa on vasemman puoleinen liikenne. Se vaatii erityistä tarkkuutta, jos lähtee omatoimimatkalle vuokra-autolla.
Huippureissu, suosittelen kaikille, jotka haluavat elämyksiä.

1 kommentti:

  1. Upeaa ammattilaistasoa... Mielenkiintoisin tuo toiseksi viimeisin kuva:)

    VastaaPoista